TR EN DE

Baharatlı Ballı Somon

SERVİS6 Kişi
PİŞME SÜRESİ45 Dk.
MUTFAKÇin
Malzemeler
  • 3 adet somon fileto
  • 4-5 diş sarımsak 
  • 1 yk zeytinyağı
  • 2 yk FERSAN hardal
  • 1 kahve fincanı bal
  • 1 yk FERSAN soya sosu
  • 1 yk limon suyu
  • ½ çk pul biber
  • 1 adet limon (dilimlenmiş)
  • 1 tutam maydanoz 
  • Tuz
  • Karabiber


Orta Acılı HardalOrta Acılı Hardal ile Bu Tarife Lezzet Katın
Hazırlanışı

Somonları yıkadıktan sonra iyice kurulayıp tuz ve karabiber ile ovun. 5-10 dk bu şekilde dinlendirin.

Bir kap içerisinde bal,  FERSAN hardal, FERSAN soya sosu, limon suyu, pul biber ve tuzu karıştırın.

Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı döküp orta ateşte derisi üstte kalacak şekilde somon filetoları 3-4 dk kadar pişirin. Rengi opaklaşmaya başlayınca piştiğini anlarsınız.

Ters çevirip derisi altta kalacak şekilde 2-3 dk pişirdikten sonra önce sarımsakları tavaya ekleyip kahverengi olana kadar hafif hafif karıştırın.

Ardından hazırladığınız sosu ve limon dilimlerini tavaya ekleyip bir kaşık yardımı ile somonların üzerine dağıtarak pişirin.

Sos kendini çekip yapışkan hale gelince ocağı söndürüp kapağını kapatın ve 2-3 dk dinlendirin.

Maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...


Şefin Tavsiyesi