TR EN DE

Soya Soslu Balık Böreği

SERVİS6 Kişi
PİŞME SÜRESİ25 Dk.
MUTFAKÇin
Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 2 adetmezgit fileto
  • 3 yemek kaşığı FERSAN soya sosu
  • 1 adet taze soğan
  • ½ demet maydanoz
  • 2 yk tereyağı
  • 1 tutam karabiber-tuz karışımı


Soya SosSoya Sos ile Bu Tarife Lezzet Katın
Hazırlanışı

Filetoları çıkmış, temizlenmiş balıkları haşlayın. Haşlandıktan sonra ocaktan alıp minik parçalara bölün. Tavayı ısıtın, ısınan tavada tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra küçük parçalara böldüğünüz balık parçalarını ekleyip soteleyin. Taze soğanları ve maydanozu ince ince doğrayın. Balıklar sotelendikten sonra tavayı ocaktan alıp FERSAN soya sosunu, maydanoz ve taze soğanları ekleyin.  İç harcı soğumaya bırakın. Her bir yufkayı dört eş parçaya bölüp 8 adet üçgen hazırlayın. Üçgenin taban kısmını ortalayarak harcı yerleşritin ve kenarları içe kıvırarak yassı rulolar şeklinde sarın. Kızartma yağını hazırlayın ve iyice ısınınca börekleri kızartın. 

Afiyet olsun...


Şefin Tavsiyesi