TR EN DE

Semizotlu Kinoa Salatası

SERVİS6 Kişi
PİŞME SÜRESİ15 Dk.
MUTFAKAkdeniz
Malzemeler
  • 1 demet semizotu
  • Yarım su bardağı kinoa
  • Yeteri kadar su
  • 1'er adet pancar ve kabak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı mercimek
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 3 çorba kaşığı keçi peyniri

 


Sosu için:

 

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı Fersan detox sirke analı üzüm sirkesi
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 çorba kaşığı Fersan limon sosu


Limon SosuLimon Sosu ile Bu Tarife Lezzet Katın
Hazırlanışı

Kinoayı bir buçuk su bardağı kaynar suda 30 dakika bekletin ve süzün.

Bir tencereye bir buçuk su bardağı kaynar su koyun ve kinoayı ekleyin.

Tencerenin ağzı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Pancarı yumuşayana kadar haşlayıp süzün ve küp şeklinde doğrayın.

Halka dilimlediğiniz kabağı zeytinyağında hafif soteleyin.

Mercimeği kaynar suda diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.

Kinoayı servis kabına alıp içine semizotu yaprakları, pancar, kabak, mercimek, kuru üzüm ve keçi peynirini katıp harmanlayın.

Sos için zeytinyağı, mayonez, hardal, Fersan detox sirke analı üzüm sirkesi, Fersan limon sosu ve tuzu bir kapta karıştırın.

Hazırladığınız sosu salataya gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun!


Şefin Tavsiyesi