TR EN DE

Sirkeli Tuzlu Patates

SERVİS6 Kişi
PİŞME SÜRESİ60 Dk.
MUTFAKTürk
Malzemeler

Malzemeler:

  • 700 gram taze patates
  • 2 YK zeytin yağı
  • ¼ SB Fersan Şefim beyaz sirke
  • Tuz
  • ½ Yemek Kaşığı Fersan limon sosu


Ferfresh Beyaz SirkeFerfresh Beyaz Sirke ile Bu Tarife Lezzet Katın
Hazırlanışı

Patatesleri bol tuzlu suda haşlayın.

Kaynadıktan sonra 20 dakika bekletin.

Patatesleri süzün.

Temiz bir mutfak beziyle patatesleri kurulayın.

Nazikçe patatesleri ezin.

Patatesleri fırın tepsisine alın.

Üzerilerine zeytin yağı gezdirin.

190 derecelik fırında 35 dakika altın rengi ve çıtır bir hal alana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tuz, limon sosu ve sirkeyi gezdirip servis edin J


Şefin Tavsiyesi