TR EN DE

Sirkeli ve Baharatlı Lahana

SERVİS6 Kişi
PİŞME SÜRESİ45 Dk.
MUTFAKAkdeniz
Malzemeler
  • 1 TK sıvı yağ
  • 1 adet orda büyüklükte lahana (8 parçaya bölünmüş)
  • 1 adet orta büyüklükte havuç (rendelenmiş)
  • 1+1/4 SB + 2 YK su
  • 1/4 SB Fersan şefim beyaz sirke
  • 1 YK şeker
  • 1/2 TK acı biber
  • 1/2 TK karabiber 
  • 2 TK mısır nişasta
  • 2 Tatlı kaşığı Fersan Limon sosu


Ferfresh Beyaz SirkeFerfresh Beyaz Sirke ile Bu Tarife Lezzet Katın
Hazırlanışı

Sıvı yağda lahanaların bir tarafı kahverengileşinceye kadar pişirin.

1+1/4 su bardağı suyu, Ferfresh beyaz sirkeyi, şekeri, biberleri ve limon sosunu düdüklü tencereye alın.

Lahanaların kahverengi yüzü yukarı bakacak şekilde lahanaları yerleştirin. Havuçları serpin.

Kapağı kapatıp yüksek basınçta 5 dakika pişirin. Bir kapta 2 yemek kaşığı su ve mısır nişastasını karıştırın.

Kapağını açtığınız düdüklü tencerenin içine nişastalı karışımı koyun. Yoğunlaşana kadar kaynatın.

Sosu, tabağa aldığınız lahanaların üzerinden gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun!


Şefin Tavsiyesi